11:25 Фестиваль національної кухні 2015 | |
У неділю, 11 жовтня 2015 року, у Луцьку відбулося останнє масштабне свято осені — «Фестиваль національної кухні».Лучани мали змогу скуштувати різноманітних українських страв: куліш, деруни, вареники, питні меди, дивовижну кондитерську випічку, копчену та печену озерну рибу та м’ясні страви. Тому кожен, хто відважився прийти в морозний день у Центральний парк імені Лесі Українки, таки знайшов, чим себе почастувати. «Головною метою заходу було подарувати мешканцям Луцька вуличне свято, так би мовити, поки це дозволяє погода. А також залучення благодійної частини фестивалю — гроші за страви, які продадуться, будуть передані на благодійність», — наголосив один з організаторів учасник ГО «Volfеst» Валерій Пельц. Проте найочікуванішою стравою виявився борщ. Його організатори наварили аж 300 літрів. Частували ним безкоштовно, згідно з чергою. До приготування головної страви українського столу долучався й кандидат у мери міста — Микола Романюк, який начистив теж кілька картоплин та червоний перець. До слова, Микола Романюк наголосив, що борщ — це не просто обов’язкова страва українського столу. Іноземці, які приїжджають на Волинь неодноразово, знову і знову просять їх ним почастувати. Напевно, тому борщ не перекладається на жодну мову світу — він і в Польщі борщ, і в Англії, і навіть у США. Щоправда, на страву лучанам довелося чекати. Організатори пояснювали це тим, що привезли вологі дрова, тому вогонь палав повільно. Та, незважаючи на це, найстійкіші гості свята таки дочекалися головної страви дня — українського борщу. До слова було приготовано більше 1000 порцій страви. Цікавинкою для молоді став вечірній виступ хмельницького рок-гурту «Мотор’ролла», який запалив луцьку публіку. | |
|
Всього коментарів: 0 | |