Головна » 2015 » Листопад » 27 » Фестиваль національної кухні 2015
11:25
Фестиваль національної кухні 2015

У неділю, 11 жовтня 2015 року, у Луцьку відбулося останнє масштабне свято осені — «Фестиваль національної кухні».

Лучани мали змогу скуштувати різноманітних українських страв: куліш, деруни, вареники, питні меди, дивовижну кондитерську випічку, копчену та печену озерну рибу та м’ясні страви. Тому кожен, хто відважився прийти в морозний день у Центральний парк імені Лесі Українки, таки знайшов, чим себе почастувати.

«Головною метою заходу було подарувати мешканцям Луцька вуличне свято, так би мовити, поки це дозволяє погода. А також залучення благодійної частини фестивалю — гроші за страви, які продадуться, будуть передані на благодійність», — наголосив один з організаторів учасник ГО «Volfеst» Валерій Пельц.

Проте найочікуванішою стравою виявився борщ. Його організатори наварили аж 300 літрів. Частували ним безкоштовно, згідно з чергою.

До приготування головної страви українського столу долучався й кандидат у мери міста — 

Микола Романюк, який начистив теж кілька картоплин та червоний перець. До слова, Микола Романюк наголосив, що борщ — це не просто обов’язкова страва українського столу. Іноземці, які приїжджають на Волинь неодноразово, знову і знову просять їх ним почастувати. Напевно, тому борщ не перекладається на жодну мову світу — він і в Польщі борщ, і в Англії, і навіть у США.

Щоправда, на страву лучанам довелося чекати. Організатори пояснювали це тим, що привезли вологі дрова, тому вогонь палав повільно. Та, незважаючи на це, найстійкіші гості свята таки дочекалися головної страви дня — українського борщу. До слова було приготовано більше 1000 

порцій страви.

Цікавинкою для молоді став вечірній виступ хмельницького рок-гурту «Мотор’ролла», який запалив луцьку публіку.

Переглядів: 892 | Додав: defaultNick | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
More info
Image gallery
contact
Phone: +7 495 287-42-34 Email: info@ucoz.com
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915
Location in google Maps